Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wyp. 87 (Trawiasta)
(2)
Autor
Fryzowska Danuta
(1)
Kadłubowski Marcin
(1)
Lange Elisabeth
(1)
Thom Dick
(1)
Łuczak-Kadłubowska Agnieszka
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
Alergicy
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura niemiecka
(1)
Temat
Alergia pokarmowa
(1)
Alergia środowiskowa
(1)
Alergicy
(1)
Choroby jelit
(1)
Leczenie
(1)
Leczenie dietą
(1)
Niestrawność
(1)
Potrawy
(1)
Układ pokarmowy
(1)
Gatunek
Poradnik
(2)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(2)
Kulinaria
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: Gesundheit fur den darm by Elisabeth Lange, 2006.
Jelita to centrala zdrowia i dobrego samopoczucia!Dolegliwości spowodowane zaburzeniami procesu trawienia bywają dokuczliwe i nieprzyjemne. Na szczęście jednak rzadko kryją się za nimi poważne schorzenia, zwykle właściwa dieta i zmiana przyzwyczajeń wystarczają, by je wyeliminować. Także w przypadku poważniejszych chorób jelit należy dokonać zmian w stylu życia a leczenie farmakologiczne, choć konieczne, jest niewystarczające. W książce przedstawiono możliwe przyczyny schorzeń jelitowych, omówiono, jak można je rozpoznać i leczyć, a także jak samemu przyczynić się do poprawy samopoczucia, przywrócić organizmowi wewnętrzną równowagę.Któż by nie chciał przez całe życie być pięknym, zdrowym, w dobrej kondycji fizycznej i psychiczneja Chcąc spełnić to marzenie, uprawiamy kult ciała, stosujemy diety odchudzające lub wyciskamy ostatnie krople potu na przyrządach treningowych. Wyniki badań wskazują jednak, że tajemnicę wewnętrznegoaźródła młodościa skrywają niedoceniane dotychczas jelita, które, jak się okazuje, sterują podstawowymi procesami życiowymi. Przekształcają one spożywany pokarm w składniki odżywcze i budulcowe, dostarczają organizmowi energii. Ponadto usuwają z niego nie strawione resztki pokarmowe oraz niepożądane, szkodliwe substancje.* Gdy jelita są chore* Terapia i profilaktyka* Jak zadbać o kondycję jelit* Jak poradzić sobie z chorobami jelit
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wyp. 87 (Trawiasta)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: Coping with Food Intolerances, 2002
Gdy coś jest nie tak ze zdrowiem, jak najwcześniej należy się zainteresować alergią jako możliwą przyczyną. Dzięki temu można uniknąć wielu poważnych chorób.Alergie pokarmowe, skórne i oddechowe są męczące i frustrujące.Większość z nas ma ich kilka, niektórzy mają uczuleń więcej. Niektórzy czują siębardzo źle, są przemęczeni i chorzy, a nie wiedzą, że za wszystkie objawy choroby są odpowiedzialne alergie. Czasami wiadomo, co jest ich przyczyną i jakich produktów lub substancji należy unikać, niekiedy jednak trudno znaleźć powód złego samopoczucia. Alergia oznacza uszkodzenie układu odpornościowego. Im wcześniej to uszkodzenie zostanie naprawione, tym mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia poważniejszych chorób. Ważne więc, aby umieć dostrzec i odpowiednio zinterpretować sygnały ostrzegawcze, które wysyła nasz organizm. Doktor Dick Thom w jasny i przystępny sposób przedstawia zagadnienia dotyczące alergii pokarmowych i środowiskowych. Daje wskazówki, jak je rozpoznać i jak sobie z nimi radzić. Przedstawia pomysły, jak uzupełnić dietę zubożoną przez zakazane dla alergika produkty, podpowiada, jak stymulować układ odpornościowy.* Nietolerancje pokarmowe* zalecenia żywieniowe* Przepisy na potrawy jarskie. zastępowanie pokarmów* Alergie środowiskowe
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Wyp. 87 (Trawiasta)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej